Sammen finder vi de bedste rammer

Om os

C.W. Obel Ejendomme udlejer attraktive, velholdte lejemål til bolig og erhverv i både Storkøbenhavn og Aalborg. Vi stiller høje krav til beliggenhed, æstetik og arkitektonisk kvalitet.

Vi tilbyder nærhed og et højt serviceniveau, idet vi ønsker at være en partner fremfor et mellemled for vores lejere. Siden slutningen af 1990’erne har vi udlejet lejemål i flotte og velholdte ejendomme, som danner rammen for vores lejeres liv og arbejdsliv.

Vi udlejer både til bolig og erhverv. Sammen kan vi finde den helt rigtige adresse til dig, der matcher dine ønsker og behov.

1787
Erfaring siden 1787

Vores rejse begynder helt tilbage i 1787, da Christen Winther med et kongeligt privilegium fik lov til at anlægge ”en fuldkommen og komplet tobaksfabrik i Aalborg”. Samme år begynder produktionen i en købmandsgård beliggende på det, der i dag kendes som C.W. Obels Plads i Aalborg.

Chrtisten Winther

Christen Winther 1754-1798, Illustration taget fra ”Slægten Obel”.

1828
1828 – Nyt navn: C.W. Obels Tobaksfabrik

Efter Christen Winthers død i 1798 gifter hans enke sig med Frederik Chr. Obel, der køber fabrikken. Deres søn – Christen Winther Obel – køber i 1828 fabrikken og ændrer navnet til C.W. Obels Tobaksfabrik.

Badehusvej

Tobaksfabrikken. Foto: Badehusvej 5 i Aalborg, C.W. Obel Ejendomme A/S.

1897
1897 – Fabrikken udvides

I 1897 opføres en ny og større fabrik i Aalborgs vestlige udkant. I de følgende årtier må fabrikken udvides flere gange. Samtidig opføres de to direktørvillaer, den røde til familien Obel og den hvide til kompagnonen Kjær med familie. Den Hvide Villa huser i dag Det Obelske Familiefond, samt C.W. Obel Ejendommes afdeling i Aalborg.

Billede: Oversigt over udvidelser af fabrikken i Aalborg i årene 1897-1935.

C.W. Obel fabrikken

Fabrikken i Aalborg. ”1787-1937 Tobak gennem 150 år, C.W. Obel”, Jesper Ewald (red.).

1921
1921 – Asta Obel overtager

4. generation – Christen Winther Obel - dør i 1921 og C.W. Obel overtages af hans enke, Asta Obel.
Sønnerne Frederik Obel og Carl Frode Obel træder samtidig ind i selskabets ledelse.
Asta Obel er eneejer af C.W. Obel frem til 1937, hvor hun får virksomheden omdannet til et familieaktieselskab.

Asta Obel

Asta Obel. Foto: H. Tønnies, Aalborg Stadsarkiv, B17312.

1920'erne
1920’erne – Tobaksproduktionen flytter til Islands Brygge

Tobaksproduktionen i København flytter lokaler fra Frederiksberg til den nyopførte C.W. Obels Cigarfabrik på Halfdansgade 8, på Islands Brygge. I dag er ejendommen er en del af vores ejendomsportefølje og hedder Halfdansgade 10.

Halfdansgade

Halfdansgade 10. Halfdansgade 8 i 1921, ”På rundtur hos C.W. Obel”, 1937.

1935
1935 – Tobaksgaden

Vestergade blev i gammel tid kaldt for Københavns tobaksgade, da det var her Københavns første tobaksfabrikker lå. Obels Gaard i Vestergade er i dag hovedkontor for C.W. Obel Ejendomme og C.W. Obel A/S.

Vestergade

Vestergade 2 i 1940. Foto: Fotograf ukendt, Københavns Bymuseum.

1956
1956 – Det Obelske Familiefond stiftes

På initiativ af Asta Obel bliver Det Obelske Familiefond stiftet i 1956. Fondet har tre formål; at sikre god ledelse af og skabe de bedste rammer for virksomheden C.W. Obel A/S, at støtte Obel-familien og at støtte almennyttige formål.

Billede: Asta Obel med sine fem børn på hendes 70 års fødselsdag 2. september 1942.

Familiefond

Asta Obel. Fotograf ukendt, C.W. Obel A/S.

1961
1961 – Tobaksproduktionen overdrages

C.W. Obels tobaksproduktion overdrages i 1961 til Skandinavisk Tobakskompagni, mens C.W. Obel beholder bygningerne som lejes ud. Badehusvej tømmes for tobaksaktiviteter, og lokalerne indrettes til udlejning til kontorer og undervisningsinstitutioner og ejendommen er fortsat i dag en del af vores portefølje.

Badehusvej

Badehusvej 5. Foto: C.W. Obel Ejendomme A/S.

1990'erne
1990’erne – Første adm. direktør udenfor familien

Mogens Hugo Jørgensen tiltræder som den første adm. direktør uden for familien
For at styrke indsatsen på ejendomsområdet udskiller C.W. Obel i 1998 ejendomsdivisionen til et selvstændigt datterselskab under navnet C.W. Obel Ejendomme A/S, der er 100% ejet af C.W. Obel A/S.

Moelleaa Arkaden

Obels Gaard i Vestergade 2: Foto: C.W. Obel Ejendomme A/S.

2001
2001 – C.W. Obel A/S afnoteres

I 2001 afnoteres C.W. Obel A/S fra Københavns Fondsbørs for at ejes 100 % af Det Obelske Familiefond. C.W. Obel er nu et investeringsselskab. Strategien er at investere i mellemstore danske virksomheder med god indtjening og ledelse, hvor der er kapitalbehov til ekspansion, opkøb eller lignende.

C.W. Obel logo

C.W. Obel A/S Logo. C.W. Obel A/S.

2004
2004 – 7. generation overtager direktørstolen

I 2004 forlader Morgens Hugo Jørgensen posten som adm. direktør i C.W. Obel A/S og efterfølges af Anders Christian Obel (7. generation)

Anders Obel

Anders C. Obel. Foto: C.W. Obel Ejendomme A/S.

2009
2009 – Obel-LFI Ejendomme A/S etableres

Sammen med Lundbeckfonden etablerer C.W. Obel Ejendomme ejendomsselskabet Obel-LFI Ejendomme A/S. Obel-LFI Ejendommes strategi er at fokusere på investeringer i større ejendomme af høj kvalitet. Obel-LFI Ejendomme står bl.a. bag Strandboulevarden/Århusgade i Århusgade kvarteret, i København.

Strandboulevarden og Aarhusgade

Århusgade. Foto: C.W. Obel Ejendomme A/S.

2014
2014 – C.W. Obel Bolig A/S etableres

C.W. Obel Ejendomme beslutter at gå målrettet ind i investering i nye boligejendomme, og etablerer C.W. Obel Bolig A/S. Første investering er på Islands Brygge.

Groenningen

Grønningen. Foto: C.W. Obel Ejendomme A/S.

2019
2019 – Vi får egen boligforvaltning

I takt med at investeringerne i boligejendomme øges etableres egen boligafdeling målrettet forvaltning og drift af udlejningsboliger.

CobraHave

CobraHaven. FOTO: C.W. Obel Ejendomme

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

C.W. Obel Ejendomme i tal

C.W. Obel Ejendomme har siden slutningen af 90’erne været et selvstændigt datterselskab ejet 100% af C.W. Obel A/S. Selskabet er løbende vokset, og i dag råder vi over attraktive ejendomme i København og Aalborg.

Læs mere om C.W. Obel Ejendomme.


Strategi

C.W. Obel Ejendomme er en langsigtet investor i ejendomme i Storkøbenhavn og Aalborg, og tilbyder attraktive bolig- og erhvervslejemål i høj kvalitet på gode beliggenheder. 

Vi har fokus på at give vores lejere en god service, og vi agerer ordentligt og ansvarligt med fokus på et godt og tillidsfuldt samarbejde.

Bestyrelse

Bestyrelsen består af bestyrelsesformand Anders C. Obel samt bestyrelsesmedlemmer Thomas Holm og Peter Winther. Anders C. Obel er 7. generation i Obel-koncernen og er uddannet fra Copenhagen Business School (CBS) og London Business School. Thomas Holm Jensen er Investeringsdirektør i C.W. Obel A/S og tiltrådte i C.W. Obel Ejendommes bestyrelse maj 2018. Peter Winther (MRICS) er Executive Director  og partner i Colliers. Peter tiltrådte i C.W. Obel Ejendommes bestyrelse i foråret 2018. 

Anders C. Obel

Bestyrelsesformand

Anders C. Obel

Bestyrelsesformand

Thomas H. Jensen

Bestyrelsesmedlem

Thomas H. Jensen

Bestyrelsesmedlem

Peter Winther

Bestyrelsesmedlem

Peter Winther

Bestyrelsesmedlem

Direktion

Direktionen udgøres af adm. direktør Torben Black og direktør Stella Jacobsen. Torben Black har i mere end 20 år beskæftiget sig med investering samt udvikling af ejendomme. Han har været en del af C.W. Obel Ejendomme fra 1997-2006 og igen siden 2013. Stella er uddannet cand.merc.aud. og har været en del af C.W. Obel A/S fra 1997-2007 og sidenhen fra 2007 C.W. Obel Ejendomme.

Stella Jacobsson

Direktør

Stella Jacobsson

Direktør

Torben Black

Adm. direktør

Torben Black

Adm. direktør