Lej en erhvervsbygning der passer til dine behov

Vi ser mere og mere, at virksomheder vælger at leje erhvervsbygninger frem for at eje dem selv. Årsagen til det kan blandt andet findes i, at der frigives kapital, som kan bruges på virksomhedernes kerneforretning i stedet for at have dem investeret i selve ejendommen.

Der kan dog være mange parametre, du bør overveje, inden du kaster dig ud i at leje en erhvervsbygning til din virksomhed, heriblandt:

  • Hvilke krav har I til beliggenheden?
  • Har I fået nye servicebehov, eller får I det i nærmere fremtid?
  • Ønsker I jeres eget kontordomicil?

Én ting er i hvert fald sikkert – for at de nye lokaler skal blive en succes, er der mere at tage højde for en blot kvadratmeterprisen. Har din virksomhed brug for hjælp og sparring til at finde jeres nye erhvervsbygning, er I altid velkomne til at kontakte os på tlf. 33 33 94 94.

Læs mere om valg af nye kontorlokaler

Overvejer du at investere i en erhvervsbygning?

Der kan være mange forskellige årsager til, at du ønsker at investere i erhvervsbygninger. Måske er din virksomhed vokset og trænger til nye lokaler, eller måske du ser en forretningsmulighed i at udleje lokaler til erhverv eller bolig. Uanset årsagen til den ønskede investering, er det en kompleks beslutning, du skal træffe, som nøje bør overvejes både finansielt og forretningsmæssigt.

Selvom markedet for erhvervsbygninger er i vækst, og det ofte er en langsigtet og god investering, kan en investering også forårsage store tab, hvis forarbejdet ikke er gjort ordentligt. Nedenfor kan du se et par af de områder, du bør overveje forinden:

Ejendomstype

Der findes et bredt udvalg af erhvervsbygninger, men hvilken type ønsker du at investere i? Skal det være et kontordomicil, en landbrugsejendom eller privat boligudlejning?

Her er det vigtigt, at du gør op med sig selv, hvilken type investeringsejendom der passer bedst til dig.

Hvad kan du tillade dig at tage i husleje?

Mange tror fejlagtigt, at de selv kan fastsætte lejeindtægter på baggrund af efterspørgsel, men hvad mange ikke ved er, at især ældre bygninger er underlagt boligreguleringsloven og ”omkostningsbestemt leje”, hvilket mindsker muligheden for at sætte en høj leje.

Sætter du lejen for højt, kan det blive rigtig dyrt, hvis du ender ud i en huslejenævnsag. Af den grund bør du altid gennemgå lejen og lejevilkår med en sagkyndig, inden du investerer i den pågældende ejendom.

Hvad kan du forvente i afkast?

I gennemsnit kan du forvente et afkast på omkring 5% på udlejningsejendomme, bliver du lovet et væsentligt højere afkast i forbindelse med køb af en erhvervsbygning, bør du undersøge tallene nærmere.

Overvej om tidspunktet er det rette

Gennem tiden er der set mange eksempler på ejendomsinvestorer, der har købt dyre erhvervsbygninger, men ikke har været i stand til at sælge dem til samme høje pris. Det lyder måske banalt, men du er nødt til at tænke over tidspunktet for købet, heriblandt om du har tilpas likviditet og soliditet, så du kan klare dig igennem en periode med fald i priser.

Det kan eksempelvis være risikabelt at købe en ejendom, hvor du er afhængig af, at erhvervsbygningen stiger i pris for at opnå et værdifuldt afkast.