Langbrogade_facade_billede_efter rens_forside nyheder-2.jpg

Langebrogade 1-3 fremstår smukt efter nænsom rensning af facadedekoration

27. juni 2022 - Af Helle Nielsen


Hos C.W. Obel Ejendomme har vi stort fokus på løbende at vedligeholde vores bygninger. Det kommer både lejerne til gode og får ejendommene til at fremstå flotte i gadebilledet. Blandt vores lejemål er en række historiske bygninger, og her ser vi det desuden som vores ansvar nænsomt at bevare den kulturelle arv.

En af de historiske ejendomme, vi råder over, er Langebrogade 1-3 i København. Den smukke pakhusejendom blev opført i årene 1912-1913 til brug for De Danske Sukkerfabrikker. C.W. Obel Ejendomme overtager i 2013 bygningen, hvorefter den bliver renoveret og moderniseret og i dag fungerer som en effektiv flerbrugerejendom med førsteklasses fællesfaciliteter såsom personalerestaurant, mødecenter og fitnessrum.

Det historiske pakhus er centralt placeret på Christianshavn med en fantastisk udsigt over Københavns Havn.

Særlig laserteknik renser facadens dekoration
Vi har netop udført en rensning af den ikoniske facadedekoration Langebrogade 1-3. 

I relieffet på bygningens forside ses “Fugl Fønix” som har prydet facaden siden ejendommen blev opført. Rensningen indebar en særlig skånsom laserteknik, som effektivt fjerner skidt og trafikos.

Når man renser facader på ældre ejendomme, er det en fin balancegang, hvor dybt der renses. Ønsket er, at bygningen skal fremstå pæn, men ikke helt ny. Det er vigtigt at bevare bygningens patina, så facaden bevarer sin charme, og derfor er rensningsprocessen meget nænsom. Firmaet Cortex Facaderens udførte rensningen, og det færdige resultat kan nu ses på havnefronten ved Langebrogade 1-3.

Her fortæller projektleder hos C.W. Obel Ejendomme, Rasmus Dünnwald, om facaderensningen.