Amiliegade (27).jpg

Frederiksstadens moderne erhvervslejemål i København K

Entreprenante københavnere har siden Frederiksstadens grundlæggelse søgt mod den prominente bydel. Blandt Amaliegades ældre bygninger ligger en moderne og prisbelønnet erhvervsejendom, der byder på det bedste fra det historiske København.

04. juni 2014 - Af Camilla Andreasen


Lige fra 1700-tallets storkøbmænd frem til nutidens moderne virksomheder har driftige forretningsfolk befolket Frederiksstadens lyse gader. Blandt bydelens ældre bebyggelse har C.W. Obel Ejendomme en moderne erhvervsejendom centralt placeret på Amaliegade, der smukt er afstemt bydelens arkitektoniske stil. Med et erhvervslejemål på denne prominente adresse i København K. er kunderne garanteret interessante naboer med internationalt udblik - talrige ambassader og advokatkontorer har bosat sig på Frederiksstaden, mens kongefamilien har fast residens i bydelens pragtpalæer.

Frederiksstaden udgør et unikt stykke dansk kulturarv, der vidner om fortidens idealisme og ambitioner for det ekspanderende København, og det er en væsentlig del af oplevelsen ved at være lejer af erhvervslejemål i disse omgivelser.

Historisk kvarter, moderne kontorlokaler

Bag erhvervsejendommen på Amaliegade 10 står arkitekterne Ejnar Graae og Henning Helger, der søgte at få bygningens moderne erhvervslejemål tilpasset ind i gadens overordnede linjer. Gesimshøjderne på bygningen følger derfor de øvrige ejendomme på Amaliegade og bidrager til Frederiksstadens symmetriske udtryk. For sine kvaliteter blev bygningen i 1962 præmieret af Københavns Kommune.

Erhvervslejemålet på Amaliegade 10 er en seksetagers moderne erhvervsejendom opført i 1960. Bygningen præsenterer sig med en stram arkitektonisk facade, der er beklædt med gotlandske sandsten og udstyret med store, bronzeindfattede vinduer. Mod bagsiden er bygningen T-formet og tilbyder sine kunder at væld af interessante kontorlokaler. Ejendommen er i dag domicil for advokatfirmaet Mazanti-Andersen Korsø Jensen.

Erhvervslejemål i Frederiksstadens prominente gade

Erhvervslivet trives i Frederiksstaden i dag, og i sin tid var det også Københavns storkøbmand, der tog initiativ til at anlægge den nye bydel. I kongehuset så man potentialet i en velplanlagt bydel tæt på det gamle København, og for at hylde den enevældige konges magt og rigdom opkaldte man bydelen efter Frederik den Femte. Udover at prise den enevældige konge skulle det nye anlæg også opfylde adelens behov for palæer i hovedstaden samt gavne handel og søfart i København. Derfor er det helt i Frederiksstadens ånd, at initiativrige virksomheder i dag har fået plads i bydelens mange spændende erhvervslejemål og styrer deres forretning herfra.

Bag bydelen står datidens fremmeste arkitekt, Hofbygmester Niels Eigtved, der tegnede en stringent og åben byplan. Den nye bydel fik to hovedakser, Amaliegade på langs og Frederiksgade på tværs. Hvor de to akser skærer hinanden, anlagde Eigtved en ottekantet plads, som senere blev til Amalienborg slotsplads.

Som anlagt kvarter byder Frederiksstaden på en række historiske seværdigheder inden for gåafstand, som kunder af erhvervslejemål nyder godt af. De flotte omgivelser omkring Amalienborg og Amaliehaven kan hurtigt nås i frokostpausen, mens der ikke er mere end et par minutters gang ud til de eksklusive butikker på Bredgade og Store Kongensgade.

I dag udgør Frederiksstaden en central del af det historiske København, hvor moderne virksomheder søger til for de effektive kontorlokaler i flotte omgivelser. Erhvervslejemålet på Amaliegade 10 ligger samtidigt centralt i forhold til det øvrige København, og Frederiksstaden byder på masser af parkeringspladser for pendlerne.

Med erhvervslejemål i Frederiksstaden befinder din virksomhed sig midt i det prominente København. Læs mere om ejendommen her, og se også vores guide til kontorlokaler i hovedstaden.