Visionhuset (23).jpg

Fleksible erhvervslokaler i Aalborgs nye bæredygtige bydel

Forvandlingen af en tidligere industrigrund til bæredygtig og innovativ bydel er i fuld gang i Aalborg. Her giver fleksible erhvervslokaler virksomheder mulighed for at være en del af udviklingen i et område, hvor synergi, viden og bæredygtighed bygger broer mellem arbejdsliv og fritid.

21. oktober 2014 - Af Camilla Andreasen


C.W. Obel Ejendommes erhvervslejemål, på Sohngårdsholmsvej i Aalborg har tidligere huset Aalborg Universitet, men da forskere og studerende for nylig er flyttet til nybyggede lokaler, er 2.400 m² fleksible kontorlokaler netop blevet ledige i et særdeles attraktivt område. Aalborgs nye bydel præges af spændende løsninger og en omsiggribende udvikling, hvor bæredygtighed og et godt arbejdsmiljø er nøgleord. C.W. Obel Ejendommes mand i Aalborg, Michael W. Henriksen fortæller her om mulighederne og visionerne for et område, der allerede har tiltrukket store danske og internationale virksomheder.

Bæredygtighed og et godt arbejdsmiljø er drivkraften når en ny bydel tager form

Det har fra starten været målet at skabe en ny grøn bydel, hvor innovative løsninger præger byggeriet, samt parker og små oaser spreder sig mellem kontorlokaler og boliger. "Det er meget spændende at opleve et tidligere industriområde gå igennem en så gennemgribende forvandling," fortæller Michael W. Henriksen begejstret og fortsætter: "i udviklingsprocessen er der fokuseret enormt meget på miljøet derude, der bliver lagt pladser ud til rekreative områder, der bliver lavet cykelstier og gangstier, og der er i det hele taget fuld af grønne åndehuller."

Den grønne vision strækker sig helt ind i de nybyggede kontorlokaler, hvor smarte løsninger er med til at sikre et godt og bæredygtigt arbejdsmiljø: "Hvis du skal bygge nyt i dag, bliver du nødt til at tænke i bæredygtighed. Vi sørger for at imødekomme de nyeste energikrav i vores nybyggeri herude, og om sommeren, hvor vi køler bygningen, køler vi den med grundvand." I stedet for energikrævende aircondition drives kølesystemet af små elektriske pumper, der cirkulerer koldt grundvand rundt i bygningen og derved sparer både strøm og efterlader et meget lettere grønt fodaftryk. "Det handler om at skabe et sted, der er godt at opholde sig og arbejde i," forklarer Michael, "Pumpesystemet gør at du får et meget attraktivt indeklima og yderligere besparelser, hvor energi og varmeforbruget ellers i forvejen er utroligt lavt."

Fleksibilitet giver frit spil til kontorindretningen

De bæredygtige og innovative løsninger kommer også C.W. Obel Ejendommes eksisterende erhvervslokaler i området til gode. Planlægningen af en ny letbane igennem Aalborg er gået ind i sin anden fase og banen vil, når den står færdig, komme til at løbe direkte forbi erhvervslejemålene på Sohngårdsholmsvej. Det kommer til at betyde en stærk forbedring for de allerede gode transportmuligheder i det bynære område. "Kontorlokalerne derude ligger perfekt infrastrukturmæssigt og det kommer kun til at blive bedre med den nye letbane, der kommer til at køre igennem området om 3 til 5 år" fortæller Michael og tilføjer, at 60 parkeringspladser og en planlagt udvidelse af områdets p-hus med 3 etager også byder på rige muligheder for pendlere, der ikke kommer fra Aalborg.

Erhvervslokalerne i Aalborgs nyeste bydel byder i det hele taget på mange potentialer for fremadrettede virksomheder, der værdsætter fleksibilitet og et stærkt vidensmiljø. De fleksible bygninger blev udnyttet til fulde af Aalborg Universitet og byder på rige muligheder for effektiv kontorindretning: "Selvom det drejer sig om 2.400 m², kan de opdeles i alle former for mindre lejemål," forklarer Michael, "det er en etageejendom, og alle bærende vægge er udadtil, så der er frit spil i forhold til rum opdeling og kontorindretning!" For virksomheder i vækst giver det god mening at arbejde strategisk med indretningen af kontorlokaler for at forbedre både arbejdsmiljø og effektivitet.

Virksomhedskultur, arbejdsmiljø og fritid går op i en højere enhed

Udviklingen omkring Sohngårdsholmsvej har allerede tiltrukket en række videnstunge virksomheder fra både ind- og udland, såsom BDO, COWI og arkitektfirmaet KPF Arkitekter. Der er altså gode muligheder for at trække på de synergieffekter, der opstår når innovative virksomheder samles i klynger, men synergien strækker sig også udover virksomhederne. "Det er en helt ny bydel, der er ved at rejse sig, med alt hvad der hører til," forklarer Michael W. Henriksen. "Det er ikke kun kontorlokaler, men også leje og ejerboliger, ungdomsboliger, og et begyndende forretningsliv, der præger området." Det hele bindes sammen af grønne områder, cykelstier og i fremtiden Aalborgs første letbane. Men det er ikke alt: "Tro det eller ej, der er faktisk også et stort legeland til små børn herude, og et nyt action center er ved at gøre de gamle industribygninger og lagerhaller til attraktivt sted for unge og studerende." Industri og lagerhaller giver plads til innovation og rå kreativitet, bæredygtighed og grønne omgivelser, og oplevelser for børn og unge - i alle aldre: "Det er jo egentlig fantastisk, at der er synergi herude på alle planer. Man kan faktisk lege sig igennem hele tilværelsen herude," griner Michael W. Henriksen.

Se vores ledige erhvervslokaler, og få glæde af en fantastisk beliggenhed, fleksible indretningsmuligheder og fremtidssikret udvikling!