Få styr på: Erhvervslejeloven, erhvervslejekontrakter og opsigelse af lejemål

Erhvervslejeloven og erhvervslejekontrakter er for de færreste det mest spændende ved at drive virksomhed, men ikke desto mindre vigtige punkter, hvor orden i sagerne er med til at sikre stabilitet og ro om kerneforretningen.

07. oktober 2014 - Af Camilla Andreasen


Din erhvervslejekontrakt og de vigtigste paragraffer i Erhvervslejeloven

Der er mange fordele ved at leje sine erhvervslokaler. Med en langt større fleksibilitet følger også frigørelse af kapital, som kan investeres i kerneforretningen. Med den rette information og en god forståelse for egne behov, står du godt rustet til at navigere i lejemarkedet. Det samme gælder, når det kommer til Erhvervslejeloven og din erhvervslejekontrakt. Det er i høj grad dokumenter, der skal sikre at du kan koncentrere dig om din forretning i stedet for usikkerhed, uenighed og i værste tilfælde juridiske tvister.

Hvornår må udlejer for eksempel ændre på lejevilkårene (Erhvervslejelovens § 14) og hvordan er det med opsigelse af lejemålet (Erhvervslejelovens § 60)? Følg linket og læs om de vigtigste paragraffer i Erhvervslejeloven og om, hvordan du sikrer en erhvervslejekontrakt, der bliver så god at du forhåbentlig aldrig får brug for at trække den frem fra skuffen, når den først er kommet på plads.

Læs: guide til Erhvervslejeloven

Tænk over opsigelse af lejemål når du forhandler erhvervslejekontrakt

En af de vigtigste ting at huske på, når det kommer til din erhvervslejekontrakt er at opsigelsesvilkår ved erhvervslejemål skal forhandles specifikt for den enkelte kontrakt. Opsigelse af lejemål er en naturlig del af udviklingen i forholdet mellem lejer og udlejer og noget vi har fuld forståelse for, hvad end vi skal hjælpe med den spændende opgave med at finde nye erhvervslokaler eller ej.

Vi samler på stærke relationer til vores kunder og vil selvfølgelig gerne holde på dem i lang tid. Når du har fundet det helt rette erhvervslejemål, er der mange fordele at hente ved at blive i erhvervslokalerne og forhandle en lejekontrakt med en lang opsigelse af lejemål i form af en længere uopsigelighedsperiode. En længere uopsigelighedsperiode giver os mulighed for at skræddersy og tilpasse lejemålet til den enkelte kundes behov, så alle får den bedst mulige løsning. Du sikrer således både fleksibilitet om rammerne for din virksomhed og ro til at koncentrere dig om at drive den til succes.  

Læs: opsigelse af lejemål og lang uopsigelighed

Er du på udkig efter nye erhvervslokaler? Se ledige erhvervslokaler her og se om du finder noget, der passer til dig og din virksomhed.

Del denne nyhed