IoT Sensors_BO_970x570.jpg

C.W. Obel Ejendomme har indført grøn affaldsløsning

Ny teknologi til affaldsbeholderne sikrer både økonomiske og energimæssige besparelser.

03. november 2021 - Af Helle Nielsen


Hos C.W. Obel Ejendomme har vi fokus på den grønne omstilling, og vi har længe arbejdet med en række tiltag, som bl.a. skal sikre længere holdbarhed, genbrug og energibesparelser. Et af de tiltag er brug af WasteControl sensorer til optimering af indsamling af affald.

WasteControl sensorerne er tekniske sensorer, der monteres i skraldespandene på vores ejendomme. Sensorerne følger med i fyldningsgraden af skraldespanden, og når en skraldespand er fyldt, får vognmanden besked om, at beholderen skal tømmes.

Sparer CO2 og diesel
At vi er gået fra fast frekvens til behovsbaseret tømning, har ført flere fordele med sig. Med WasteControl sensorerne bliver sorteringsgraden højere, da vi sikrer rettidig tømning og undgår overfyldte beholdere. Ligeledes undgår vi også at tømme tomme eller halvtomme affaldscontainere. Det er til stor gavn for miljøet, da det medfører markante reduktioner i antallet af tømninger og det sikrer reduktion af CO2 og kørsel med tung trafik i byerne.

Leverandøren af WasteControl sensorerne er IoT Sensors, der er et dansk firma, som udvikler Smart City-løsninger. Hos C.W. Obel Ejendomme er vi meget tilfredse med løsningen, og vores driftsleder Bo Andreasen er ikke i tvivl om, at WasteControl sensorerne er den rigtige løsning for os:

“Vi indfører kun løsninger, der giver mening. IoT Sensors har installeret WasteControl sensorer på 75 % af vores ejendomme, hvilket har reduceret antallet af tømninger af affaldsbeholdere væsentligt. Der er for mange omkostninger i forbindelse med at tømme halvfyldte spande, og ligeledes er det en unødvendig belastning af miljøet. Siden vi begyndte at bruge WasteControl sensorerne, har vi ca. sparet 600.000 kr. og miljøet for en masse CO2”

Glade for samarbejdet
Senest har vi fået WasteControl sensorer installeret på vores erhvervsejendom på Trekronergade 126, og vi planlægger, at flere adresser vil følge i fremtiden. IoT Sensors er ligeledes glade for samarbejdet og udtalte i forbindelse med installationen på Trekronergade:

“WasteControl sensorer sikrer vores samarbejdspartnere betydelige besparelser både på det økonomiske og miljømæssige plan. Det er glædeligt, at C.W. Obel Ejendomme oplever markante resultater og kan se det store potentiale i vores løsninger. Vi ser frem til vores fortsatte samarbejde og til at hjælpe C.W. Obel Ejendomme med flere besparelser og mere grøn omstilling.”

Hos C.W. Obel Ejendomme er glæden ved samarbejdet gensidigt, og vi ser frem til at indføre flere grønne tiltag i vores drift i fremtiden.