Overgaden_210910_1112.jpg

B&W-komplekset – Charmerende erhvervslejemål på Christianshavn

Lige ned til Christianshavns Kanal ligger de gamle B&W-bygninger, der i dag udgør et kompleks af attraktive og centralt placerede erhvervslejemål i København. I istandsættelsen af de historiske ejendomme har vi indpasset både bygninger og indvendige kontorlokaler i christianshavnermiljøet, så kunderne kan tage del i den særlige stemning omkring kanalerne.

24. januar 2014 - Af Camilla Andreasen


Det indtagende lysindfald karakteriserer de tidligere B&W-bygninger på Christianshavn, der i dag er omdannet til en bred samling erhvervslejemål. Med facade ud til kanalen ligger komplekset midt i det charmerende christianshavnerkvarter i København. Det samlede kompleks på den tidligere industrigrund byder på et væld af forskelligartede kontorlokaler, der trods deres alder og historie imødekommer kravene til moderne kontorlokaler. Samtidig er store dele af de gamle huse bevaret i deres oprindelige udtryk, så vi hos C.W. Obel Ejendomme kan tilbyde vores kunder funktionelle lejemål med historisk ånd fra de gamle bygninger - imens Metro og midtby kun er få minutter væk.

Erhvervslejemål med Christianshavnercharme

Erhvervslejemålene på de tidligere produktionsarealer for Burmeister & Wain føjer endnu et kapitel til historien om dansk erhvervsliv. På grunden mellem Wildersgade og Overgaden Neden Vandet strækker kontorlokalerne sig over den række ejendomme, der tilbage i 1856 blev opført til maskinproduktionen for B&Ws legendariske maskin- og skibsbyggeri. Da værftet op gennem 1990'erne led samme skæbne som de øvrige danske skibsværfter, skulle det vise sig at komme det gamle Christianshavn til gode. For det slidte arbejderkvarter med industriproduktion inden for hørevidde gennemgik en række gennemgribende renoveringer over en kort årrække. Flere betydningsfulde bygningsværker blev fredet eller delvist fredet, og herefter moderniseret til attraktive bolig- og kontorejendomme. Christianshavn fremstår i dag som en unik og funktionel bydel centralt placeret i København, der viderefører den ånd, hvor Christian d. IV i sin tid anlagde de første kanaler. Historien ligger bogstaveligt lag på lag mellem brosten og fartøjer, hvilket alt sammen bidrager til den meget stærke christianshavneridentitet, som lejerne af erhvervslejemål nyder godt af.

Smukke kontorlokaler tæt på Københavns metro

Facaden fra B&Ws gamle jernstøberi står bevaret i sit oprindelig udtryk, så de store, rundbuede vinduer åbner komplekset ud mod havnekanalen. I forlængelse heraf fik maskinfabrikanterne opført en bygning for personalefaciliteter, der forbinder sig til den fredede palæbygning længere henne ad gaden, som B&W-ejerne indrettede til hovedsæde. Det hvide palæ fra 1799 er kompleksets ældste bygning, hvortil de øvrige bygninger sidenhen er blevet tilføjet - de seneste så sent som i 2000. Derfor byder kontorlokalerne også på ganske forskellige muligheder, lige fra de rummelige maskinproduktionshaller til de mere afskærmede administrationskontorer og lokaler for personalefaciliteter, der i dag alle står fuldt funktionelle for moderne virksomheder.

Fra Wildersgade præsenterer B&W-komplekset sig som et moderne kontorhus, hvor lejemålene er sammenbyggede til en stor helhed. Store gennemgående vinduespartier skaber et behageligt lysindfald på alle etager. Bygningen er karakteriseret af sit buede tag med indlagt ovenlys, hvor arkitektskolen tidligere har haft tilholdssted. Erhvervslejemålene omkring de gamle produktionsarealer for B&W byder på markante bygninger fuld af historie og christianshavnerstemning. Området er spækket af michelin-restauranter - Restaurant Kadeau huserer i komplekset på Wildersgade - og med metroen rundt om hjørnet er Københavns midtby og lufthavn kun få stop væk.

Blandt ledige lejemål i B&W-komplekset er der både mulighed for at få kontorlokaler i den fredede palæejendom ud til Overgaden Neden Vandet samt på adresserne på Wildersgade 8 og Wildersgade 10b.