Nu har lejerne i vores historiske pakhus på Langebrogade 3 fået endnu flottere rammer at spise og opholde sig i. Ejendommen er gennem de seneste år blevet renoveret og istandsat, og nu var turen kommet til at give kantinen et mere moderne look.
Efter renoveringen er kantinen blevet et mere behageligt rum at være i med mere lys, varmere farver og nye møbler samt et centralt placeret sort oliventræ, som tilsammen bringer tankerne hen på et orangeri. Det forklarer kundechef hos C.W. Obel Ejendomme, Janne Holbøll-Bagge:
“Kantinen på Langebrogade skulle ombygges, fordi tiden var løbet lidt fra designet. Og så havde vi også lidt udfordringer med flowet i kantinen. Der er mange mennesker, der skal igennem, så vi syntes, at der skulle et nyt og tidssvarende design til. Et design, som er rart for medarbejderne at være i – både til frokosten, men også som et sted, man kan mødes til samtale og samvær."
Ved ombygningen af kantinen var det vigtigt for os at skabe et mere moderne og tidssvarende design, samtidig med at funktionaliteten blev optimeret. Kundechef hos C.W. Obel Ejendomme Janne Holbøll-Bagge har sammen med indretningsarkitekt Henriette Steenstrup fra Designcraft by steenstrup&hvidt planlagt ned til mindste detalje, hvordan den nye kantine på Langebrogade 3 skulle se ud. Henriette Steenstrup fortæller:
“Ved ombygningen af kantinen har der især været fokus på at skabe et levende rum, hvor det er rart at være, samtidig med at forholdene for servering og spisning er blevet gjort optimale. Både køkkenet, området omkring buffeterne og selve spiseområdet har fået nyt look og funktionalitet. Hele ombygningen af kantinen i den gamle sukkerfabrik er udført med respekt for de historiske omgivelser, hvilket er meget vigtigt, når vi får sådanne opgaver.”
Vi synes, at det er lykkedes at finde den helt rigtige balance, så vi nu har en kantine med et moderne design og effektivt flow, når frokosten serveres, siger Janne Holbøll-Bagge:
“Det rum, man sidder i, skal være et afbræk fra hverdagen. Det skal være et rart rum, hvor der er god akustik, og hvor man enten kan sidde mange sammen eller sidde få mennesker sammen. Det skal være det afbræk, som man nyder midt på dagen.”
Og der er blevet taget godt imod kantinens nye udseende hos kantinens personale og brugere:
“Logistikken er blevet forbedret, så køen er kortere, når man skal hente sin mad. Og det er jo altafgørende, når man kun har en kort frokostpause. Og så gør de nye møbler og indretningen, at det føles mere som en restaurant end som en kantine. Det øger til den gode stemning,” fortæller Julie Trappaud Rønne, lejer på Langebrogade 3.
Julie Trappaud Rønne, lejer på Langebrogade 3
Udover de synlige forandringer i kantinen er der også lagt et stort arbejde i at gøre akustikken i rummet bedre. Der er blevet ophængt nogle særlige akustiske gardiner, og så er der blevet lagt en lyddug under gulvet, som fjerner den støjklang, der ellers normalt vil være med 150 spisende medarbejdere.
Hos C.W. Obel Ejendomme er vi meget tilfredse med det endelige resultat af kantinens ombygning, og vi mener, at det er lykkedes at ramme den helt rigtige balance i forhold til at kombinere en historisk bygning med moderne design og funktionalitet. Vi er også utroligt glade for, at brugerne af kantinen har taget så godt imod de nye omgivelser, som nu ikke kun er et sted, hvor frokosten indtages, men også et sted, der inviterer til at opholde sig på andre tidspunkter af dagen.
Rob Bell