Kontorhoteller – hvad er det?

Begrebet kontorhotel dækker over en erhvervslejemål eller erhvervsejendom, hvor flere forskellige virksomheder kan leje sig ind. Denne type erhvervslejemål er især populær hos små og mellemstore virksomheder, som ønsker at drage nytte af de stordriftsfordele, der er forbundet med kontorhoteller.

Der findes flere former for kontorhoteller – fast plads, flexplads eller et lukket kontor. Faste pladser og flexpladser indgår ofte i et kontorfællesskab, hvor flere virksomheder deler lokale, hvorimod et lukket kontor minder om et almindeligt erhvervslejemål, den eneste forskel er blot, at man deler faciliteter med de resterende lejere.  Der findes dermed kontorhoteller til ethvert behov.  

Hvorfor vælge et kontorhotel?

At leje sig ind i et kontorhotel kan være en god mulighed for mindre eller mellemstore virksomheder. Se vores oversigt over nogle af de primære fordele ved kontorhoteller:

Opnå stordriftsfordele med kontorhoteller

I og med at flere virksomheder lejer sig ind i samme erhvervsejendom, er der også flere til at betale de faste udgifter til f.eks. reception, planteservice, rengøring, kantine, internet, mødelokaler og lignende. Det er en pakkeløsning hvor den enkelte virksomhed fra starten nemmere kan fokusere på egen forretning.  

Skab et netværk på tværs af virksomheder

Selvom du i et lukket kontorhotel har dine egne lokaler, gør delingen af visse faciliterer, at der er mulighed for at sparre og netværke på tværs af virksomheder, hvilket på sigt kan bidrage til helt nye samarbejder.

Fleksibel løsning

En anden fordel ved kontorhoteller er den store fleksibilitet. Det er de færreste virksomheder, der kan forudsige deres fremtidige behov langt ud i fremtiden.

Det kan derfor være svært at binde sig til nogle kontorlokaler i flere år, og det er her, at kontorhoteller kommer ind i billedet. Ofte er opsigelsen på kontorhoteller væsentligt kortere end andre erhvervslejemål, hvilket giver din virksomhed mulighed for lettere at kunne flytte og tilpasse kontorlokalerne efter behov.

Læs mere om erhvervsflytning, og hvad I som virksomhed skal tage højde for.

Kontorhotel priser – hvad koster denne lejeform?

Der findes kontorhoteller i alle større byer som København, Århus og Aalborg, men der er ingen tvivl om, at koncentrationen af kontorhoteller er størst i København.

Et af de vigtigste parametre, når der skal findes nye kontorlokaler, kan være prisen. Det er svært at give et præcist estimat på, hvor meget det koster at leje sig ind i et kontorhotel, da det afhænger af beliggenhed, faciliteter, areal med mere. Kontakt udbyderen og få et overblik over, hvad du skal regne med at afsætte.

Brug for hjælp til valg af erhvervslejemål?

I C.W. Obel Ejendomme har vi mange års erfaring med udlejning af erhvervsejendomme, og en bred portefølje af erhvervsejendomme til leje både i København og Aalborg.

Er du interesseret i et erhvervslejemål med eget lukket kontor, men hvor der stadig er mulighed for at drage nytte af stordriftsfordele? Kontakt os og lad os i fællesskab finde den bedste løsning til din virksomhed.