Hvad er erhvervsudlejning?

Overvejer din virksomhed at flytte til nye lokaler, er du sikkert stødt på betegnelser som erhvervsudlejning, erhvervslejemål eller udlejning af erhvervslokaler i din søgning, men hvad betyder de egentlig?

Kort fortalt dækker disse betegnelser alle over udlejning af lokaler til erhverv, der er dermed tale om lokaler, der ikke må anvendes til beboelse. Ved erhvervsudlejning er du underlagt Erhvervslejeloven og dens reglementer, uanset om du er lejer eller udlejer.

Inden du skriver under på en erhvervslejekontrakt, er det derfor en god idé at sætte sig ind i Erhvervslejeloven og dens paragraffer. Vi har skrevet en artikel, hvor vi gennemgår Erhvervslejeloven, og de vigtigste paragraffer du skal kende.

Læs vores artikel om Erhvervslejeloven

Hvorfor leje dine erhvervslokaler?

De senere år har der været en stigende tendens til, at store virksomheder både nationalt og internationalt har valgt at sælge deres velkendte hovedsæder til fordel for at leje sig ind i selvsamme eller andre erhvervsejendomme.

Årsagen til at flere og flere virksomheder vælger at leje erhvervslokaler fremfor at eje skyldes blandt andet, at det er en stor investering at købe en erhvervsejendom.

Samtidig binder det en del af virksomhedens kapital i den faste ejendom, som derfor ikke kan bruges som inverstering i andre projekter.

Erhvervslejemål er især populært blandt nyopstartede virksomheder, da de med et lejemål har mulighed for at investere deres penge i deres kerneforretning frem for i en erhvervsejendom.

En anden fordel ved erhvervsudlejning er, at du som lejer ofte slipper for administration af drift og vedligeholdelse af ejendommen, da denne post normalt varetages af udlejer.

De ovennævnte fordele ved erhvervsudlejning er dog langt fra de eneste.

Find flere fordele ved leje af erhvervslokaler her

Erhvervsudlejning – det skal I overveje inden

En ting er alle de fordele der kan være ved at leje sine erhvervslokaler, en anden ting er at finde det helt rette erhvervslejemål. Vi har af den grund samlet vores bedste råd til, hvad I bør overveje, inden I kaster jer ud i erhvervsudlejning.

Tænk over beliggenhed

Et væsentlig punkt I bør tage højde for i udvælgelsen af nye erhvervslokaler, er infrastrukturen. Er der et område af byen, hvor I har mange møder eller samarbejdspartnere? Hvilket transportmiddel anvender størstedelen af jeres medarbejdere og kunder? Gør de fleste brug af bil, går det eksempelvis ikke, hvis det ikke er muligt at få en parkeringsplads i nærheden.

Hos C.W. Obel Ejendomme sætter vi en ære i at afklare jeres behov, så I kan finde det helt rette erhvervslejemål. I vores portefølje finder I derfor også både erhvervsudlejning i København og Aalborg, som kan dække jeres behov, uanset om I er på udkig efter et erhvervslejemål med tilknyttet parkeringsplads, eller I har behov for at være tæt på offentlig transport.

Giv jeres servicebehov et eftersyn

I overgangen fra et erhvervslejemål til et andet er det værd at tage stilling til, om din virksomhed har fået nye behov – måske trænger I til en større kantine, flere mødelokaler eller noget helt tredje? En ting er sikkert - det er lettere at gøre noget ved det, når I skal vælge de nye lokaler, end det er, når I først er flyttet.

En af vores største anbefalinger er derfor at kigge ind i, hvor jeres virksomhed er på vej hen, inden I vælger de nye lokaler.

Vi tilbyder erhvervsudlejning både i København og Aalborg

Leder du efter et erhvervslejemål i København eller Aalborg? Hos C.W. Obel Ejendomme er vi eksperter i erhvervsudlejning i København og Aalborg, hvor vi ejer en lang række erhvervsejendomme, som vi udlejer til virksomheder.

I finder både større og mindre erhvervslokaler i vores portefølje, ligesom vi også tilbyder flerbrugereejendomme, hvilket betyder at erhvervsejendommen huser flere virksomheder, som ofte deler en række fælles faciliteter såsom kantine og mødelokaler.

Vores portefølje tæller for eksempel flere charmerende erhvervslejemål i København K og på Amager som den historiske bygning på Strandgade 4B eller Mikado House, som er en moderne flerbrugerejendom.

Er du på udkig efter et erhvervslejemål i Aalborg, finder du blandt andet CWO-Huset, der er en af de mest moderne kontorejendomme i Aalborg.  

Se vores nuværende ledige erhvervslejemål.