Solceller - Lasse-Hans_forside_web.jpg

Solcelleanlæg på Strandvejen 70

Med installering af solceller skruer C.W. Obel Ejendomme op for grønne og bæredygtige ambitioner.

11. februar 2022 - Af Helle Nielsen


Hos C.W. Obel Ejendomme har vi længe arbejdet med at optimere grønne tiltag til fordel for vores kunder. Og i 2022 skruer vi endnu mere op for ambitionerne inden for bæredygtighed med flere forskellige tiltag på vores ejendomme.

Det første bæredygtige projekt, der står færdigt i 2022, er installationen af et nyt solcelleanlæg på ejendommen Strandvejen 70 i Hellerup. Strandvejen 70 er et oplagt valg til solceller, da de store flade tage, belyses af solens stråler hele dagen. Et solcelleanlæg producerer elektricitet fra solens stråler og nedsætter dermed en bygnings CO2-aftryk, da den selvproducerede strøm ikke udleder CO2 under drift. Solcelleanlægget på Strandvejen 70 er dimensioneret således, at det på en af årets solrigeste sommerdage kan udligne stort set hele forbruget på ejendommens fælles køling og ventilation. Installationen er færdig og tilsluttet i uge 6, så anlægget kan bidrage til bygningens energiforbrug i hele 2022.

Besparelser til vores kunder

Udover at nedbringe udledningen af CO2, vil de nye tiltag med solcelleenergi give store besparelser – både for os som udlejer, men også for vores kunder. Den strøm, som solcellerne producerer, vil være til glæde for kundernes driftsudgifter. Særligt i sommermånederne bruger vi meget energi på køling, hvilket solcellerne på Strandvejen 70 i væsentliggrad kan dække. En besparelse, der altså kommer vores kunder til gode.

At lejemålet på Strandvejen 70 bliver mere bæredygtigt, ses også på energimærkningen. Med solcelleinstallationen går ejendommen nemlig et energimærke op – fra C til B.

Nye grønne tiltag

Den optimerede bæredygtighed på Strandvejen 70 er blot en del af en større strategi hos C.W. Obel Ejendomme. Vi fortsætter planen for den grønne og bæredygtige linje, og for 2022 betyder det, at der skal igangsættes energibesparende tiltag for yderligere 8-10 ejendomme inden for både bolig og erhverv.

Blandt de kommende projekter er for eksempel Mikado House i Ørestaden, som ligeledes skal have installeret solceller. Her forventer vi også, at energien fra solcellerne på solrige sommerdage, stort set vil kunne udligne hele forbruget på køling og ventilation. Mikado House har ligeledes ladestandere til elbiler, som kan tilkobles det nye solcellesystem.

Teknisk direktør hos C.W. Obel Ejendomme, Lasse Smidt, byder de nye, grønne tiltag velkommen og ser frem til flere bæredygtige bygninger i fremtiden:

“At vi kan producere egen strøm og dermed nedsætte udledningen af CO2 drastisk med solcelleenergi, er en fantastisk ting og et værktøj vi vil ekspandere fremover. Udover at vores bygninger fremadrettet vil belaste klimaet mindre, er der også en stor energibesparelse for både os og kunderne. Lejernes driftsudgifter kan dermed nedsættes betydeligt, og det er en retning vi fremover vil gå med flere af vores ejendomme.”