Lygten 37-39 pressemeddelelse juni 2018.jpg

Obel-LFI Ejendomme køber ”Enigheden” i København NV

Pressemeddelelse

19. juni 2018 - Af Camilla Andreasen


Den 1. oktober 2018 overtager Obel-LFI Ejendomme, et investeringsfællesskab mellem C.W. Obel Ejendomme og Lundbeckfond Invest, ejendommene Lygten 37 og Lygten 39 m.fl. i København NV.

Lygten 39 er bedre kendt som ”Enigheden” den for området ikoniske ejendom, som for alvor har været et symbol på og været katalysator for udvikling i København NV. Det kooperative mejeri ”Mælkeriet Enigheden” blev dannet af de københavnske mælkekuske i 1887 og helt frem til 1996 var det et af Danmarks største andelsmejerier. I 2009 gennemgik komplekset en gennemgribende renovering og omdannelse til kontorer for moderne og kreative virksomheder. Naboejendommen Lygten 37 er udlejet til KEA til undervisningsformål.

De to ejendomme, der har et samlet areal på ca. 16.700 kvm., er erhvervet fra NIAM til en samlet pris på 364 millioner kroner.

”Vi er glade for aftalen med NIAM. Med overtagelsen af Lygten 37-39 får vi udvidet vores ejendomsportefølje med et par velbeliggende, attraktive og veldrevne ejendomme. Ejendommene rummer et godt langsigtet potentiale i en bydel i en spændende udvikling med Metro fra 2019 og en stor tiltrækning af moderne virksomheder indenfor bl.a. design, IT, virksomhedsudvikling og undervisning”, udtaler Torben Black, adm. direktør i Obel-LFI Ejendomme.

Obel-LFI Ejendomme er blevet rådgivet af Accura og NIRAS. Lintrup & Norgart har formidlet handlen for NIAM, der også er blevet rådgivet af Gorrissen Federspiel.