Langebrogade_Under ombygning_1.jpg

Når det gamle bliver moderne – ombygning af en ejendom

Læs interviewet om ombygningerne af ejendommen ”Sukkerfabrikken” på Langebrogade her.

04. januar 2021 - Af Camilla Andreasen


C.W. Obel Ejendomme er i gang med en større ombygning og renovering af to lejemål i deres ejendom på Langebrogade, - en ejendom tidligere kendt som Sukkerfabrikken, da den oprindeligt var en lagerbygning for De Danske Sukkerfabrikker.

Hvad ligger bag beslutninger om ombygninger af ejendomme, og hvilke behov og udfordringer opstår der inden – og under – processen?

Vi har bedt C.W. Obel Ejendommes tekniske direktør, Lasse Smidt, fortælle mere om projektet.

Hvorfor ombygning?

”C.W. Obel Ejendomme ønskede at bringe bygningens karakteristika tydeligere frem, efter lokalerne var blevet ledige tidligere på året. Den tidligere indretning var præget af nedhængte kontorlofter, gipsvægge og firkantet standardarmaturer. Nu må man gerne se de rå søjler, dyrke den store loftshøjde og åbne op til storrumskontor, præget af fortiden som lagerbygning. ”

Lejemål inden ombygningLejemålet inden ombygning

Er det ”rå” look populært?

”Kontorlokaler må godt virke ”rå”, da det falder i manges smag og vi ved af erfaring at det er meget eftertragtet, når vi har lignende ledigt. Derfor er der arbejdet meget på at få de oprindelige former frem, uden at det bliver for råt og ukomfortabelt, da lokalerne stadig skal være til moderne kontorbrug, ift. akustik, indeklima, belysning og fleksibilitet.”

Hvordan bringer man de originale features frem af en bygning på en måde som giver mening for moderne kontorbrug?

”Ombygningen er fordelt over to etager, og selv om princippet for indretningerne er de samme, er udtrykket forskelligt på de to etager. Lokalerne på 2. sal fremstår med kraftige runde betonsøjler, et meget tydeligt dragesystem i etagedæk mod 3. salen med ekstra krydsbjælker, som kunne udnyttes i det nye design. Derfor har vores tekniske afdeling besluttet at imitere de rå betonlofter, med akustikplader i træbeton i betongrå look, monteret på de eks. betondæk for at udnytte loftshøjden på 3,4 meter.”

”Tagetagen derimod er præget af en kraftig tagkonstruktion med synlige træsøjler og bjælker, som giver et rå og blødere look, med træets naturlige farve og gamle aftegninger fra lagertiden. Lokalerne her er også præget af en loftshøjde på 3,4 meter, så vi nu har lyse, luftige og åbne lokaler. Det har medført at byggesagens tømrer, har måtte imitere den gamle tagkonstruktion med nyt kraftigt tømmer, så det oprindelige look kunne bevares.”

Lejemål under ombygningLejemål under ombygning

”Alle gulve udføres i egetræsplank, med hvidpigment og stor slidstyrke, for at understrege kvaliteten af lejemålene og matche dimensionerne i søjler og bjælker. Gulvene er fuldlimet, hvilket giver rolige gulve uanset årstid, og gør dem meget lydløse, når man går på dem. Skakte, toiletkerne og evt. mødelokaler placeres i midten, for at kunne udnytte den brede bygning bedst muligt, samt at få arbejdspladser ud mod dagslys og udsigt til Københavns kanal, Diamanten, Blox mv. Samtidigt giver det nogle meget fleksible lokaler til fremtidig udnyttelse, alt efter kundernes behov.”

Lejemål under ombygningLejemål under ombygning

Kan moderne teknologi komplimentere det originale design?

”I forbindelse med ombygningen har vi valgt at udskifte ejendommens ventilationsanlæg til større, mere moderne og energivenlige anlæg, så både nye og eksisterende. kunder kan opnå et bedre indeklima. Ejendommen har sit eget køleanlæg, som anvender kanalens kølige havvand, og er dermed en miljøvenlig måde at producere køl på. Dette giver kunderne mulighed for nem og driftssikker køling af lejemål og serverrum.”

Hvad bliver slutresultatet?

”Kort sagt så indebærer ombygningen, at vi går fra helt almindelige kontorlokaler, til lokaler med et moderne udtryk, høj komfort og stor fleksibilitet.”

Lejemål efter ombygningLejemål efter ombygning

Er I stødt på levn fra det originale interiør under ombygningen?

 ”Ja, blandt andet kan man stadig finde sukkerrester i de gamle tappesamlinger i træværket!”

Lejemål efter ombygningLejemål efter ombygning