Mikado House (5).jpg

Mikado House – Kontorlejemål i hjertet af Københavns universitetskvarter

For kunderne i Mikado House står drift af internationale virksomheder i centrum og former oplevelsen og udnyttelsen af de fleksible erhvervslejemål i Københavns Ørestad. Her matcher arkitektur og design lejernes virksomheder med internationale visioner, og en unik beliggenhed tæt på både indre by og Københavns Lufthavn er med til at bygge bro mellem det lokale og det globale.

30. september 2013 - Af Camilla Andreasen


Mikado House, der er tegnet af arkitektfirmaet Arkitema og har C.W. Obel Ejendomme som ejer, befinder sig tæt på Islands Brygge i et af Ørestadens mest udviklede kvarterer, hvor det pulserende liv fra Københavns Universitet, IT-Universitetet og Danmarks Radio skaber en levende og kosmopolitisk stemning, der genfindes i de fleksible og åbne kontorlokaler i huset. Her fortæller udlejningsdirektør i C.W. Obel Ejendomme Bettina Lange om tankerne bag huset, om hvorfor hun fra starten har være grebet af byggeriet og om den helt særlige stemning, der findes blandt lejerne i husets åbne kontorlokaler.

Kontorlejemål i København med globalt udsyn

Mikado House er opkaldt efter spillet af samme navn, og arkitekturen er inspireret af måden mikado pindenes konstante bevægelser på kryds og tværs skaber nye muligheder for spillerne. Den åbne og legende inspiration går igen i designet i bygningen, der skaber vilkår for nye møder og forbindelser igennem både formelle og uformelle greb og rammer. Byggeriet er udviklet i samarbejde med det internationalt sindede arkitektfirma Arkitema, der ønskede deres eget domicil, forklarer Bettina Lange, og det internationale sigte, der fra starten har formet byggeriet, føles i huset i dag: "Vi synes at ejendommen har et fantastisk internationalt præg, hvilket er understreget af, at alle kunderne i vores kontorlejemål enten er en del af en international koncern eller danskbaserede virksomheder med fokus på global forretning. Når man færdes i fællesarealerne hører man mange forskellige sprog. Beliggenheden tæt på lufthavnen, men samtidig helt tæt på indre bys pulserende liv er unik," fortæller udlejningsdirektøren, der selv har været tæt involveret i byggeriet fra begyndelsen.

Kontorlokaler med fokus på vidensdeling og synergieffekter

Opførelsen af Mikado House er blevet formet af en klar vision om at skabe moderne og funktionelle rammer for virksomheder, hvor viden og innovation er integreret i virksomhedskulturen. Ambitionen bag Mikado House er således at skabe et kontorhus med de bedst tænkelige vilkår for vidensdeling og kreativitet. "Det unikke ved Mikado House er transparensen inde i ejendommen," fortæller Bettina Lange og fortsætter: "Ejendommen er bygget med stringente linjer og et maskulint præg - sådan udtrykte arkitekten det i tilblivelsesprocessen - men i møbleringen af fællesarealer, kantinen, atrium og det eksklusive mødecenter har vi i høj grad anvendt bløde linjer og materialer. Dette giver rare opholds- og arbejdsmuligheder for vores lejere, samtidigt med at den overordnede stringente takt træder klarere frem."

Fleksibilitet og åbenhed er gennemgående i arkitekterne Arkitema's design og rammesætning om rummene, og lejerne af de optil 18 separate kontorlejemål i størrelser fra ca. 700 til 18.000 m² kan i høj grad selv bestemme layoutet og udnyttelsen af deres lejemål. De fleksible kontorlokaler rummer således rige muligheder for at indrette åbne kontorlandskaber, mindre cell offices, mødelokaler, lounge-områder og så videre.

Alle lejemål befinder sig rundt om et stort, lyst atrium, der strækker sig igennem bygningen og giver en følelse af luft og åbenhed. Igennem placeringen af Mikado Houses åbne kontorlejemål rundt om et samlende atrium har Arkitema skabt et fællesrum, der byder på en delt arbejdszone, hvor lejerne kan udnytte forskellige fællesfaciliteter, og derigennem er med til at fremme mulighederne for fleksibilitet og udnyttelse af de forskellige rum, alt efter hvilken arbejds- eller mødesituation de befinder sig i. Det store fælles rum i hjertet af bygningen er suppleret med fælles mødefaciliteter, morgenmadscafé, café og personalerestaurant, og det har fra starten været meningen at understøtte lejernes medarbejdere og den travle arbejdsfamilies behov: "Vi er heldige, at vi kan tilbyde gode indkøbsforhold og træningsmuligheder i professionelt fitnesscenter," fortæller Bettina Lange.

Erhvervslejemål i Københavns Universitets-kvarter understøtter videnstunge virksomheder

Mikado House er placeret centralt i Universitetskvarteret, Københavns nye IT- og medieklynge, der også huser Københavns Universitet Amager, IT Universitetet og DR-Byen - tre store organisationer, der har sat gang i en omfattende udvikling af området og skaber liv ud over egne rammer. Fra det åbne atrium, der forbinder kontorlejemålene er der udsigt over Emil Holms kanal over på det prisbelønnede Tietgen kollegiets smukke træværk. Med sådanne naboer kalder lejemålene i Ørestaden på videnstunge og kreative virksomheder. Udenfor huset blander universitetsstuderende sig med medarbejdere fra Mikado House og de omkringliggende virksomheder, DR koncertsalens musikere på vej til prøver og måske en politiker eller ordfører fra Christiansborg på vej til at blive interviewet på DR. De mange forskellige institutioner skaber liv og bevægelse i området, men Mikado house er også med til at tiltrække og skabe liv i kvarteret, idet husets stueetage er indrettet med både personalerestaurant og café med udendørs servering samt butikker og parkering.

Mikado House har en særdeles fin beliggenhed, som alle kontorlejemål nyder godt af. Huset befinder sig tæt på metroen og motorvejsnettet og i kort afstand fra Københavns centrum, Københavns Lufthavn og med Øresundsbroen også Sverige. Fra Islands Brygge metrostation er der blot 3 minutter til Kongens Nytorv og 5 til Nørreport i hjertet af København samt under 15 minutter til lufthavnen.

Opførelsen af Mikado House har fra starten handlet om at skabe de bedste muligheder for de forskellige kunder i huset, så selv mindre virksomheder med et lejemål i bygningen kan opnå og trække på de fordele og synergieffekter, som ellers er forbeholdt større firmaer.

Vi har søgt at skabe et attraktivt arbejdsmiljø, som er præget af mangfoldighed, kreativitet og vidensdeling - se efter mulige ledige lejemål i Mikado House her.