Århusgade (19).jpg

Hvorfor eje når du kan leje dine erhvervslokaler

At finde erhvervslejemål og erhvervslokaler til leje kan være en udfordring for mange virksomheder og byder på en stribe af valg og fravalg, der har betydning for virksomhedens fremtidige muligheder. Med den rette information og en god forståelse for egne behov står du godt rustet til at navigere i lejemarkedet.

13. juli 2020 - Af Camilla Andreasen


 

Hos C.W. Obel Ejendomme har vi oparbejdet betydelig erfaring inden for drift af erhvervsejendomme og udlejning af erhvervslokaler. På siden Viden & Inspiration deler vi vores indsigter om alt fra erhvervslejeloven og huslejeforhandlinger til daglig drift og afståelse af lejemål. I denne guide kan du læse mere om fordelene ved at leje erhvervslokaler.

Trofæejendom eller kontorlejemål?

Så simpelt er det naturligvis ikke, men de sidste par år har aviser kunne rapportere om flere store danske og internationale virksomheder såsom DSB og Dupont, der sælger deres velkendte hovedsæder til fordel for at leje sig ind i samme eller andre erhvervsejendomme og kontorlokaler.

Der kan være en række fordele forbundet med at leje erhvervslokaler frem for at eje, hvad end det drejer sig om en bedre bundlinje, et forbedret arbejdsmiljø, mere fleksibilitet eller måske de synergieffekter, som opnås ved at leje sig ind i erhvervslokaler og kontordomiciler med andre veldrevne virksomheder.

Lej erhvervslokaler og frigør kapital til investering i din kerneforretning

Hvad end du er en del af en nystartet eller etableret virksomhed, findes der mange fordele ved at leje erhvervslokaler og kontorer. Al opstart er forbundet med en række investeringer og omkostninger og eventuelt en vis periode, før virksomheden begynder at generere overskud, hvilket gør investeringer i erhvervslokaler og kontorer til en uhensigtsmæssig stor post i budgettet.

Køb af faste erhvervsejendomme er en tung investering, der binder kapital, som kunne være brugt til andre investeringer i virksomheden. Mange nystartede virksomheder vælger derfor at leje erhvervslokaler for at begrænse deres omkostninger og i stedet investere i deres kerneforretning.

Det samme kan også gøre sig gældende for veletablerede virksomheder, der ved at leje tidligere kontordomiciler eller nye erhvervslokaler kan omsætte den kapital, der er bundet i erhvervsejendommen og frigøre den til øgede investering i virksomhedens kerneforretning.

Det er dermed vigtigt at overveje, hvilke fremtidige projekter I ønsker at investere i, inden I beslutter jer for, hvorvidt I vil købe eller leje jeres erhvervslokaler.

Erhvervslejemål med et godt forhold til udlejer giver stor fleksibilitet

Der er ingen tvivl om, at det giver større fleksibilitet at leje erhvervslokaler frem for at eje. Når du vælger at leje en erhvervsejendom, vil det næsten altid være lettere at flytte fra eksisterende lokaler, hvis din virksomhed for eksempel skal ekspandere eller får brug for nye repræsentative rammer.

Med et erhvervslejemål vil du til enhver tid kunne flytte inden for kontraktens stipulerede periode, og det er derfor vigtigt at holde sig lejekontrakten for øje. Erhvervslejeloven bygger på en høj grad af aftalefrihed blandt udlejer og lejer, og forhold som opsigelse af erhvervslejemålet er således til forhandling. Derfor er det vigtigt at være vågen og sikre, at man får en god aftale i stand med balance mellem leje og fleksibilitet.

Få styr på alle de praktiske gøremål der er forbundet med en erhvervsflytning, og bliv klogere på Erhvervslejeloven og forhandling af lejekontrakt i fremtiden her.

At leje sig ind i kontordomiciler - som for eksempel C.W. Obel Ejendommes Mikado House, der tilbyder lokaler til leje i København, eller Visionhuset med lokaler og lejemål i Aalborg - kan desuden give ekstra fleksibilitet og gode synergieffekter i kraft af fælles faciliteter - såsom fitness, mødelokaler og kantine - med andre virksomheder, såkaldte flerbrugerhuse.

Når du lejer erhvervslokaler i en større bygning med samme ejer, vil det også give dig bedre muligheder for at udvide eller indskrænke uden at skulle skifte adresse og finde et helt nyt erhvervslejemål, hvis din virksomhed vokser. Med tanke for de ressourcer der ofte  indgår i søgning og beslutningsprocesser omkring nye erhvervslokaler, er det en klar fordel for mange virksomheder.

Se vores udvalg af lokaler til leje i københavn og Aalborg.


Undgå ekstraudgifter og administration ved istandsættelse, vedligeholdelse og ejendomsservice i jeres lejede erhvervslokaler Vælger du at leje erhvervslokaler til din virksomhed, er du som oftest også forskånet administration ved drift og vedligehold af lokaler og ejendom, da dette ofte varetages af udlejer.

Udlejer sørger i mange tilfælde for ombygning og istandsættelse af de lejede erhverslokaler, og du vil som regel kunne flytte direkte ind uden at skulle tænke på de beslutninger eller omkostninger, der er forbundet med dette.

Om du kan med interiøret afhænger selvfølgelig af, om dit ejendomsselskab går efter kvalitet og langsigtede løsninger med lejernes hverdag i sigte eller den hurtige fortjeneste. Desuden vil administrativt besvær omkring vand, varme m.v. ofte varetages af udlejer ligesom renhold og ejendomsservice af for eksempel udendørsarealer og skader på ejendommen. Alt dette er med til at give overskuelige driftsomkostninger  - de er faste og kan budgetteres uden usikkerhed eller kedelige overraskelser.

Hos C.W. Obel Ejendomme sætter vi høje standarder for omhyggelighed, og som noget særligt i branchen lægger vi stor vægt på at have vores egen driftsorganisation, så vores medarbejdere kan være tilstede på ejendommene og holde daglig kontakt til vores kunder.

Leder du efter erhvervslokaler til leje? Se alle vores ledige erhvervslejemål her.

Kender du nogle, der overvejer at finde nye kontorer eller erhvervslokaler til deres virksomhed? Del denne artikel med dem, og hjælp dem med at komme godt i gang.