Overgaden neden Vandet 7 (17).jpg

Erhvervslejemål med længere uopsigelighed byder på flere fordele

Ofte kan det rette erhvervslejemål blive en langvarig løsning, når beliggenhed, virksomhedskrav og indretning falder i hak. Og med rette, der findes rigtig gode fordele for kunderne ved at blive i de samme erhvervslokaler gennem en længere periode.

12. august 2014 - Af Camilla Andreasen


Hos C.W. Obel Ejendomme er vi selvfølgelig rigtig glade for vores mangeårige kunder i vores erhvervslejemål. Men vi sørger også for, at der er rigtig gode fordele at hente ved at leje de samme erhvervslokaler i længere perioder.

Det er snart almindelig kendt, at der er rigtig mange grunde til at leje fremfor at eje - også når det gælder erhvervslejemål og kontorlokaler. De kontante fordele ved at leje er klare, og fordelene bliver ofte bedre med tiden. Faste erhvervslejemål kan både forbedre virksomhedens økonomi og åbne for mere fleksible løsninger, mens virksomheden udvikler, ekspanderer eller omlægger forretningsgange. Derfor kan det være en god beslutning at overveje lejemål med en længere uopsigelighed, når jeres virksomhed er på udkig efter nye kontorlokaler.

Kort eller lang uopsigelighed på erhvervslejemål?

Kontrakter med kort uopsigelighed kan ganske vist være nødvendigt for små eller nystartede virksomheder på udkig efter kontorlokaler. Her må lejemålets tidshorisont stemme overens med den mindre virksomheds forretningsstrategi, mens man stadig finder fodfæste i en branche. Men for mere etablerede virksomheder kan det være en ide at tænke mere langsigtet - også når det kommer til erhvervslejemål.

Med en længere uopsigelighedsperiode sidder virksomheden i en bedre forhandlingssituation med udlejeren. Fra vores side af bordet betyder kontrakten med en lang udløbsdato ofte, at vi har mulighed for at tilbyde en langt mere omfattende og skræddersyet indretning. Dialogen om den daglige drift af erhvervslejemålet er simpelthen af en anden karakter, for vi ved, at ejendomsforbedringer kan målrettes mod jeres behov for et effektivt erhvervslejemål længere ud i fremtiden.

Med erhvervslejemål følger fleksibilitet

For dynamiske virksomheder ændrer medarbejderstaben sig ofte år for år, og der kan hurtigt opstå behov for større kontorlokaler. Derfor kan fleksibiliteten omkring jeres kontorlokaler være et vigtigt punkt på dagsordenen, når virksomheden også gerne vil være omstillingsparat.

Hvad enten I vælger en lejekontrakt med kort eller lang uopsigelighed, vil et erhvervslejemål garantere jer en høj grad af fleksibilitet. Udlejeren har ansvaret for de kedelige forpligtelser, og det betyder, at I som lejere kan slippe for besværet med at finde nye lejere eller istandsætte erhvervslejemålet efter udflytning.

Hvis I lejer kontorlokaler i et større flerbrugerhus, som vores Langebrogade eller Mikado House, er der ofte gode muligheder for at leje både flere eller færre kontorlokaler, simpelthen fordi I har pladsen til rådighed. Hos C.W. Obel Ejendomme har vi de senere år mærket en stærk interesse for vores erhvervslejemål med fællesfaciliteter, fordi de åbenlyse muligheder ved at dele er noget, de fleste større virksomheder er begyndt at prioritere. Flerbrugerhusene åbner for interessante møder mellem brancher, når virksomhedens medarbejdere i det daglige deler kantine, træningscenter eller lobbyområde med andre professionelle.

For lejere åbner erhvervslejemål et økonomisk råderum

Køb af erhvervsejendomme kan være en betydelig investering, der lægger beslag på en stor del af virksomhedens kapital. Grundlæggende kan man sige, at købet af en erhvervsejendom bringer jeres virksomhed ind i en anden branche - nemlig ejendomsmarkedet. Det kan blive profitabelt ud i fremtiden, men kræver samtidig meget ekstra arbejde i form af dagligt vedligehold og ejendomsforpligtelser.

Med et erhvervslejemål er jeres virksomhed fri for besværet og fri for bekymringerne over de mange uforudsete udgifter i forbindelse med at holde en bygning ved lige. Der er simpelthen mindre administrering, så virksomheden kan fokusere på jeres kerneforretning.

Hos C.W. Obel Ejendomme er kontakten til vores mangeårige lejere helt centralt, og vi er meget interesserede i at følge med i udviklingen i vores lejeres forretninger - find ledige erhvervslejemål her.