El-Bil_Erhverv.jpg

C.W. Obel Ejendomme tilbyder ladestandere til din elbil

Nu kan du lade din elbil på din arbejdsplads

14. september 2020 - Af Camilla Andreasen


Verden er i gang med en grøn omstilling. Holdbarhed, genbrug og miljøvalg er i fokus. Hos C.W. Obel Ejendomme er vi i fuld gang med at imødekomme udviklingen, og udover de grønne tiltag vi allerede arbejder på, kan vi nu tilbyde ladestandere til elbiler på flere af vores ejendomme, med målet om at tilbyde det på samtlige af vores ejendomme.

Lasse Smidt er teknisk direktør hos C.W. Obel Ejendomme. Han har ledelsen for teknisk afdeling i København med ansvar for vedligeholdsplaner af ejendommene, mindre og mellemstore byggeopgaver, indretningsprojekter og den daglige drift. Vi tog en snak med ham om det nye initiativ og tanken bag.

HVORFOR LADESTANDERE?

“El-biler bliver mere almindeligt i bybilledet fremover, men mange eksisterende el-bilejere mangler simpelthen bedre lademuligheder, så det vil vi gerne tilbyde dem. Flere ladestandere kan også give vores kunder det skub der kræves, for at de tør bestille el-biler, næste gang de skal vælge ny bil eller vognpark. Der er lovgivning på vej som gør at bygningsejere skal levere ladestandere inden 2025, så det kommer på sigt – vi er bare på forkant med situationen.”

SÅ, HVOR ER DE TILGÆNGELIGE LIGE NU?

”Vi har netop lanceret to ladestandere på vores erhvervsejendom på Langebrogade 1-3 i samarbejde med Clever. Her kan kunderne lade i to timer på en 22 kW udtag, med gratis parkering, før de skal give pladsen videre. Samme løsning har vi netop også opsat på vores to boligejendomme Teglværkskajen i Sydhavnen og i CobraHave i Ørestad Syd. Desuden har vi også ældre ladestandere på andre erhvervsejendomme, såsom Hillerødgade 30 og Lygten 39, som vi overvejer at opgradere til kraftigere stationer. Pt. er vi ved at montere ladestander fra EON på vores erhvervsejendom Trekronergade 126 i Valby, som delebil firmaet Share Now kun må anvende til deres el-biler. Det er også en interessant mulighed for vores kunder at have en el-delebil i nærheden og noget som vi sagtens kan udbrede til resten af vores portefølje, hvis det bliver en succes.”

SER I GENERELT EN TREND FRA JERES KUNDER OM ET ØNSKE OM EN GRØNNERE OMSTILLING?

”Der er helt sikkert en interesse i grønne tiltag fra vores kunder, såsom energimærker på ejendommen, forbrugstal, madspild i fælles kantiner mv. Så ja, det er der. Samtidigt har efterspørgslen på ladestandere til el-biler vokset det seneste år både fra erhverv og bolig.”

ER DER ANDRE GRØNNE TILTAG I LAVER ELLER PLANLÆGGER FREMOVER?

”Vi kigger hele tiden på muligheder. I 2019 fik vores driftsleder en pris fra Hofor, for store besparelser på fjernvarme, på hele vores portefølje i København, hvor bl.a. intelligent overvågning af forbrug medførte disse besparelser.

Samtidigt kigger vi hele tiden på at optimere vores portefølje, når vi har større ombygninger, så vi opnår energibesparelser og bedre energimærker, – alt til vores kunders fordel.”